top
logo

Bucak Kız Pansiyon

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün2
mod_vvisit_counterDün53
mod_vvisit_counterBu Hafta205
mod_vvisit_counterBu Ay1326
mod_vvisit_counterToplam261213

Bucak Tanıtım

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

BUCAK

 Bucak,Türkçe bir addır.sözlük anlamı olan köşe ,öpcük,uç şeklinde açıklanır. Kızıl bucak, Bucak içi gibi sözlük anlamına uygun alanlara verilen adlara ilçenin değişik yerlerine rastlıyoruz.

Bucak ilçesinin önceki adı Oğuzhan'dı. Oğuzhan adının ilçeye ilk yerleşenlerin Oğuz boyundan geldiği söylenir. Cumhuriyet döneminde 30.05.1926 tarih ve 877 sayılı kanunla bugünkü adı olan bucak adını resmen almıştır.

Bucak Burdur iline bağlı ve burdurun en büyük ilçesidir. Nüfusu 2006 yılında yapılan Adrese Dayalı nüfus sayımına göre 35900 dür. Son yıllarda yapılan okullarla birlikte ilçe nüfusu 40.000'in üzerindedir. Kuzeyinde Ağlasun ve Çeltikçi ilçeleri, kuzey batı ve batısında Kemer ilçesi, güneyinde Antalya ili , doğusunda Isparta ili ile komşudur. Bucak ilçesinin yüzölçümü 1436 kilometre karedir.

İlçe merkezi Burdur'a 40 km , Isparta'ya 70 km , Antalya'ya 80 km uzaklıktadır.

Şu anda Bucak Kaymakamlığını Osman HACIBEKTAŞOĞLU,

 Bucak Belediye  Başkanlığını Ramazan AYAZ  yürütmektedir.

Bucak, Toros dağlarının batı kolları arasında kurulmuş, ilçenin içinden geçen Antalya -Burdur karayolunun doğu bölümünde kalan topraklar genellikle dağlık, batı bölümünde kalan topraklar ise genellikle ovalıktır. Bucak ilçesinin en yüksek dağı 2336 m yükseklikte olan Kestel dağı (katrancık dağı)dır. İlçenin en büyük ovası ise Bucak ovası olarak adlandırılan bölgedir. Bu bölgenin içinde kurutulan ve üretime açılan Kestel gölünün 20000 dekar alanı da bulunmaktadır.

Bucakta akarsu olarak Isparta'nın aksu ilçesinden doğarak bucak sınırlarından geçen aksu çayı vardır.Aksu çayı üzerinde iki adet baraj kurulmuştur. Bu barajlar Karacaören 1 ve Karacaören 2 (Kargı)barajlarıdır.Bu iki barajda halen üretimini sürdürmektedir.

Bucak ilçesinin %67 ormanlık alandır. Ormanlık alanda çam, ardıç, köknar, sedir vb. ağaçların yanında bölgenin karakteristik bitki örtüsü olan makilerde bulunmaktadır.

Bucak ilçesi sanayileşme açısından oldukça ileri düzeydedir. Eski zamanlardan beri bucak halkı sanayileşme yönünden atak olması sebebiyle dikkatleri üzerinde toplamıştır. Geçmiş yıllarda araba, kamyon, otobüs vb. araç tamirhaneleri ile ülke çapında meşhur olmuş, ülkemizin birçok ilinden araba tamir yaptırmak için nakliyeciler ilçeye akın etmişlerdir. Şimdi bucak ilçesinde Ford, bmc, gibi araba fabrikalarını yedek parça üreten imalathaneler ve büyük servis bakım atölyeleri bulunmaktadır.Sanayi sitesinden kalorifer kazanı, sağlık malzemeleri ve çeşitli imalathanelerde bulunmaktadır.

Son yıllarda girişimci ruhlu iş adamlarının girişimlerin sonucunda bucak ilçesine hem ülke çapında, hem de uluslararası arenada tanıtan traverten mermer ocakları ve fabrikaları ilçe ekonomisine gelir ve istihdam, ülke ekonomisine ise girdiği sağlayan önemli etkenlerden olmuştur. Ayrıca ilçede bulunan çelik iskele fabrikaları da ilçeye önemli girdiler sağlamaktadır. İlçe kurulma çalışmaları süren organize sanayi bölgesi faaliyete geçtiği zaman sanayi alanında yeni yatırımların yapılacağı birçok iş kolunda fabrikalar açılacağı söylenmektedir. Bucak belediyesi organize sanayinin kuruluş çalışmalarına elinden gelen her türlü desteği sağlamaktadır.

Bucak ilçesinde ovalarda tarımsal faaliyetler göze çarpmaktadır. İlçede son yıllara kadar virjinya tipi tütün üretimi çok geniş yer tutmaktaydı ama son yıllardaki uygulamalar sebebiyle tütün üretimi azalarak meşhur bucak tütünü yok olma yüz tutmuştur. İlçede buğday, arpa vb. tahıl ürünleri ekilmektedir. Çamlık, Elsazı, kargı ve Karacaören köylerinde seracılık son zamanlarda gelişme göstermiş, Antalya ile aynı zamanda sebze üretilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. İlçenin geçim kaynaklarından biriside hayvancılıktır. İlçe genelinde büyüklü küçüklü küçükbaş ve büyük baş hayvan üretim merkezleri bulunmaktadır. İlçede yoğurt, ayran, peynir gibi hayvansal ürünlerden üretim yapan ülke çapında firmalar bulunmaktadır.

 

 

 

 

bottom

Tüm Hakları İdeal Kız Öğrenci Pansiyonuna Aittir.
Copyright © Bucak İdeal Kız Öğrenci Pansiyonu Designed by Bucak Bilgisayar Merkezi.